Η Σωστή χρήση του πολυεργαλείου Scrapebox για commenting

scrapebox-services

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αυτό το post δεν αποτελεί προώθηση ή επιθυμεί να πουλήσει το συγκεκριμένο software με σκοπό affiliate κέρδος.

Απλούστα σας ενημερώνουμε για την ορθή χρήση του παρεξηγημένου αυτού “πολυεργαλείου” μιας και μπορεί να μας βοηθήσει πολύ.

Φυσικά ένα ποστ δεν φτάνει για να καλύψει όλες τις λειτουργίες του. Όμως όπως ένας ελβετικός σουγιάς μπορεί να προκαλέσει ατύχημα σε κάποιον που δε γνωρίζει πως να το χειριστεί, έτσι και το Scrapebox μπορεί να αποφέρει δραματικές ζημιές στα SERPS της ιστοσελίδας μας και να κατατροπώσει το Domain Authority μας.

Σήμερα θα μιλήσουμε για πέντε βασικά ερωτηματικά που έχει ένας νέος χρήστης και πως μπορούμε να κάνουμε μια safe χρήση του προγράμματος για commenting.

scrapebox-services

1.) Μπορώ να βάλω το automatic commenter και να ρίξω 5000 σχόλια σε συγκεκριμένο niche και να περιμένω μήπως πιάσουν κάποια και τα οποία μια-δύο φορές την εβδομάδα να τα βομβαρδίζω με rich keyword links στα name fields της φόρμας;

Η απάντηση είναι φυσικά ένα μεγάλο ΟΧΙ. Αυτή η πρακτική θεωρείται τελείως black hat και θα έπρεπε να αποφευχθεί! Στο κάτω κάτω σκεφτείτε όταν δέχεστε τέτοιου είδους ‘τυφλά’ spammy σχόλια στα Blog σας πόσο ενοχλητικό είναι! Αυτό όμως δε σημαίνει πως η αρχική ιδέα είναι κακή. Μπορείτε να βρείτε blogs, forums τα οποία επιτρέπουν το σχολιασμό και επίσης ανήκουν στο ίδιο αντικείμενο με εσάς. Βρίσκεται ορισμένα της αρεσκείας σας και οτιδήποτε κάνετε το κάνετε manual και όχι automatic. Εκέι λαμβάνετε μέρος στο διάλογο προσφέροντας ουσιαστικά και όχι γράφοντας ανούσια σχόλια τύπου “ωραίο site, ωραίο ποστ, ευχαριστώ, εδώ το λινκ μου”. Εσείς θα επιτρέπατε ένα τέτοιο σχόλιο στο blog σας; Ο Matt Cutts από το Google Webspam Team είναι κατηγορηματικός για τέτοιου είδους spammy keyword rich comments. Don’t Do it !

2.) Υπάρχει δυνατότητα να ενημερωθώ εαν έχουν δημιουργηθεί (επιτραπεί) τα σχόλια μου?

Το ScrapeBox έχει ενσωματομένο το Link Checker και έτσι δε χρειάζεται να τα κοιτάζουμε μόνοι μας.

Ανεβάστε τη λίστα με τα sites που έχετε σχολιάσει και αυτό θα τα ελέγξει.

3.) Εάν έχω πολλά sites μπορώ να τρέχω το Scrapebox όλη την ημέρα ή θα έχω πρόβλημα με τη Google;

Καλό θα ήταν να είχατε private proxies για πολύ χρήση και γενικά το scraping είναι αντίθετο με την Google γιατί έτσι ‘καταναλώνουμε’ τα resources της.

Περιοριστείτε σε αυτά που χρειάζεστε και χρησιμοποιείστε το με σοβαρότητα.

4.) Είναι σωστή πρακτική να βάζουμε τη λέξη κλειδί μας στο πεδίο που ζητάει το όνομά μας;

Στο παρελθόν οι πλειοψηφία των χρηστών έβαζε τις λέξεις κλειδιά τους αντί για πραγματικό όνομα και έτσι…ξεκίνησε το spam.

Πιο ‘έξυπνοι’ μιξάρουν λέξεις κλειδιά μαζί με ονόματα και τα στέλνουν όλα με automatic comment posting στο scarpebox.

Να αποφεύγετε τέτοιου είδους πρακτικές. Να βάζετε το όνομά σας!

5.) Το ping mode μπορούμε να το χρησιμοποιούμε;

Το ping mode θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς μπορεί να προκαλέσει denial of service σε shared hosting ιστοσελίδα εαν χρησιμοποιηθεί χωρίς κάποια καθυστέρηση και στείλεις πχ χίλια πακέτα μαζί

happy wheels

Posted on 13/02/2014 in SEO News

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top